Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2011 | 16968 vizualizari

 

Buneeeeeeee!!!! de se topesc in gura yumi,yumi… cu un usor iz de ceapa, nici prea sarate dar nici dulci, moi si pufoase… ce mai, delicioase ! Poftiti la placinte !

 

INGREDIENTE

  • Aluat: 
  • 200ml lapte caldut
  • 50g unt topit
  • 10g sare grunjoasa
  • 10g zahar
  • 500g faina alba
  • 7g drojdie uscata
  • Umplutura 
  • 500g cartofi copti zdrobiti ( grosier)
  • 5g sare grunjoasa
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura ulei de masline
  • Pt prajit 
  • Ulei de palmier

  

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa:

Aluatul l-am facut in masina de paine si am adaugat ingredientele in ordinea enumerata…

Pana ce aluatul s-a framantat si dospit, am pregatit umplutura:

Curatam ceapa, o taiem in felii mari si punem la incins, intr-o tigaie, lingura de ulei. Cand s-a infierbantat bine, adaugam ceapa si o prajim bine, chiar daca se arde putin nu-i nimic, oricum nu o folosim. Cand aromele cepei au patruns bine in ulei, o scoatem cu o spatula ( si o aruncam), iar uleiul asa fierbinte, il golim peste cartofi. Amestecam si asezonam, umplutura.

Aluatul fiind gata, il golim pe planseta de lucru, pe care o presaram cu putina faina si portionam aluatul. Ajutandu-ne de sucitoare, intindem bucatile de aluat si pe fiecare repartizam cate o lingura zdravana de amestec. Rand pe rand, pliem bucatelele de aluat , de pe margini spre centru, strangem si  intindem cu sucitoarea, pana le dam forme rotunde, de marimea dorita si cu grija sa nu iasa umplutura.

Punem uleiul pt prajit la incins, si rand pe rand, prajim placintele pe ambele parti, dupa care le scoatem pe servet absorbant, pt a se scurge excesul de grasime.

Sant foarte bune si calde, imediat dupa prajire, dar sant mult mai gustoase dupa ce s-au racit cand se simte mult mai bine gustul fin al umpluturii …

Se pot servi simple sau alaturi de o cana cu lapte, iaurt, lapte batut etc.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (36)

kamy 1

05.06.2011, 19:36

soacra mea face..... fff bune

lia maria 1

06.06.2011, 09:46

miuta
ruxyrux
sufletista va multumesc

lia maria 1

06.06.2011, 09:48

mamaelena
divainbucatarie
kamy va multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciuperci